top of page
render achergevel.jpg

Dakopbouw Appartement Stationsweg

Nederland, Den Haag
In opdracht van Teun Blijenberg hebben wij het ontwerp en de technische tekeningen gemaakt voor een dakopbouw en uitbreiding van de tweede verdieping van een appartement in het centrum van Den Haag.

De vorm van de uitbreiding op het dak van een drielaags gebouw wordt mede bepaald door het bestemmingsplan. Vanaf de dakgoot helt het dak terug, waardoor er een bescheiden volume ontstaat. Op het dak van de uitbouw op de tweede verdieping bevindt zich een groot dakterras.

De uitbreiding bestaat uit een lichte houtskeletconstructie bekleed met zink, een materiaal dat contrasteert met het bestaande gebouw om een onderscheid te maken tussen het oude en het nieuwe. De nieuwe kozijnen zijn brons geanodiseerd om de natuurlijke glans van aluminium te laten zien die past bij de natuurlijke uitstraling van zink.
Interieur
Het midden van de dakopbouw wordt omringd door de daken van de buren, om dit deel van het appartement van voldoende daglicht te voorzien hebben we twee grote dakramen ontworpen. Eén boven de trap en één in de grote slaapkamer aan de achterzijde van het appartement.
Het toevoegen van twee slaapkamers in de nieuwe derde verdieping maakt het mogelijk om van de hele tweede verdieping een open ruimte te maken, en door het toevoegen van de uitbouw op de tweede verdieping ontstaat een nieuwe kamer die een flexibel afsluitbare ruimte biedt om te lezen, te studeren of te rusten.
foto omgeving.jpg
Projectinformatie:
Locatie:
Opgave:
Omvang:
Ontwerp:
Status:
Team:
 
Den Haag (NL)
Appartement
140 m²
2022
Vergunningsaanvraag
Niels Olivier, Boryana Kondeva, Arvid Schoots, Vittoria Marino
Vergelijkbare projecten:
Transformatie / Woningen
Transformatie / Woningen
Woningen
bottom of page