top of page
_DSC3101.jpg

Over

Je hoeft niet groot te zijn om grote prestaties te leveren. Niels Olivier Architecten is een klein architectenbureau dat zich bezig houdt met projecten in alle soorten en maten. We werken graag samen met andere (interieur)architecten, kunstenaars, landschapsontwerpers, technische tekenaars en andere experts om de benodigde kennis in te brengen en om gedurende het hele bouwproces betrokken te blijven bij het project. We geloven erin dat de verschillende disciplines elkaar versterken.
 
We maken graag hedendaagse ontwerpen maar spreken niet van een stijl, want architectuur is onderhevig aan tijd, geld en de fysieke omgeving. Elk project is uniek en elke klant heeft specifieke wensen. We houden van die worsteling met de voortdurend veranderende context. Voor ons is het belangrijk dat de identiteit van een plek, de geschiedenis en het gebruik herkenbaar is. De gebruikers en bezoekers van gebouwen bepalen de atmosfeer voor een groot deel zelf. Infrastructuur, organisatie en comfort zijn leidend. Het is aan de ontwerper om het er goed uit te laten zien.

Duurzaamheid is voor ons vanzelfsprekend en de kortste weg naar een circulaire economie is om niets te bouwen. Alvorens over te gaan op nieuwbouw, onderzoeken we altijd eerst of een transformatie van het bestaande mogelijk is. Waar opdrachtgevers geen toekomst zien in herbestemming zien wij het wel. Van niets, iets maken. Dit geldt niet alleen voor gebouwen maar ook voor het bebouwde land. We zijn er trots op dat zeker de helft van onze projecten een transformatie inhoudt. Wanneer nieuwbouw onvermijdbaar is door schaarste of hele specifieke eisen, proberen we altijd zoveel mogelijk materiaal te besparen en natuur te beschermen door compact te bouwen en beschikbare grond zo effectief mogelijk te benutten.

Niels Olivier Architect is opgericht  in 2013. Hiervoor werkte eigenaar Niels Olivier (1977) als architect voor Bo.2 architectuur en stedenbouw voor meer dan 10 jaar. Sinds 2003 geeft hij les aan de Academie van Bouwkunst in Arnhem ("Transformatie van Cultureel Erfgoed") en de Hogeschool van Rotterdam (minor Academie van Bouwkunst Rotterdam).

Team

Huidig:
Niels Olivier foto GREEN.jpg
Niels Olivier
Eigenaar/Architect
  • LinkedIn Social Icon
sketch Vittoria GREEN.jpg
Vittoria Marino
assistent architect
Voorheen:
Arvid Schoots
Boryana Kondeva
Robin-Jay King

Ioanna Tsouka
František Hanf
Iria Boscà Sospedra
Federica Giannone
Samenwerkingsverbanden:
Harrie van Helmond Architecten
Döll architecten
Karres+Brands
Bo.2 architectuur en stedenbouw(Faam-Bo2)
Modis b.v.
Jan de Koning bouwadvies
Atelier Hanf

 
bottom of page