top of page
WBD 2-2.jpg

Marienhoeve

Wijk bij Duurstede
Aan de Lekdijk in Wijk bij Duurstede ligt een groot sportcomplex. De multifunctionele sporthallen op het terrein zijn ontworpen door Niels Olivier Architect i.s.m. Bo.2 Rotterdam, nadat zij hiervoor in 2013 de tender hebben gewonnen.
 
De sporthallen bieden onderdak aan vier zalen; 2 grote multifunctionele zalen, een turnhal(olympische trainingsstatus) en een gymzaal. De verschillende zalen zijn als aparte gebouwen herkenbaar, in grootte vergelijkbaar met de schuren en stallen van de boerenbedrijven in de omgeving. Bovendien kleurt de gevelbekleding mee met de weersomstandigheden, waardoor het gebouw nog meer opgaat in de omgeving.
DSC_5597-2_bewerkt.jpg
WBD7.jpg
DSC_5561-2_bewerkt.jpg
DSC_5599-2_bewerkt.jpg
Bouwen voor sport betekent altijd een gespannen relatie tussen investering en exploitatie. Dat is in deze situatie niet anders. Zoals in de uitvraag aangegeven is het budget leidend. Binnen het budget moet een zo gunstig mogelijke exploitatie worden verkregen, alle functionaliteit met zo min mogelijk kosten in investering, onderhoud en verbruikskosten. Uiteindelijk ontleent het interieur zijn kwaliteit aan de sportbeleving. Vanuit de centrale kantine zijn de drie grotere zalen direct zichtbaar, en voor de binnenwanden hebben we gekozen voor eerlijke, robuuste materialen die geen extra afwerking of bescherming behoeven.
WBD10-2.jpg
DSC_5575-2_bewerkt.jpg
DSC_5572-2_bewerkt.jpg
Project data:
Location:
Assignment
Size:
Design:
Status:
Team:
Wijk bij Duurstede (NL)
Multifunctionele sportaccommodatie
6600 m²
2014
in gebruik
Niels Olivier, Dirk van de Pol
bottom of page