top of page
Stationsweg Den Haag 1.jpg

Dakopbouw Appartement Stationsweg

Nederland, Den Haag
In opdracht van Teun Blijenberg hebben wij het ontwerp en de technische tekeningen gemaakt voor een dakopbouw en uitbreiding van de tweede verdieping van een appartement in het centrum van Den Haag.

De vorm van de uitbreiding op het dak van een drielaags gebouw wordt mede bepaald door het bestemmingsplan. Vanaf de dakgoot helt het dak terug, waardoor er een bescheiden volume ontstaat. Op het dak van de uitbouw op de tweede verdieping bevindt zich een groot dakterras.

De uitbreiding bestaat uit een lichte houtskeletconstructie bekleed met zink, een materiaal dat contrasteert met het bestaande gebouw om een onderscheid te maken tussen het oude en het nieuwe. De nieuwe kozijnen zijn brons geanodiseerd om de natuurlijke glans van aluminium te laten zien die past bij de natuurlijke uitstraling van zink.
Interieur
Om het midden van het appartement van voldoende daglicht te voorzien hebben we twee grote dakramen ontworpen. Eén boven de trap en één in de grote slaapkamer aan de achterzijde van het appartement. De slaapkamer aan de achterzijde krijgt een balkon op het zuiden, de slaapkamer aan de voorzijde een erker met een doorzicht door het lage gedeelte in de originele gevel.
Het toevoegen van de slaapkamers op de nieuwe derde verdieping maakt het mogelijk om van de hele tweede verdieping één open ruimte te maken met de zitkamer, keuken en eetkamer. Door het toevoegen van een extra uitbouw op het balkon van de tweede verdieping ontstaat een nieuwe kamer die een flexibel afsluitbare ruimte biedt als studeerkamer.
foto omgeving.jpg
Projectinformatie:
Locatie:
Opgave:
Omvang:
Ontwerp:
Status:
Team:
 
Den Haag (NL)
Appartement
140 m²
2022
Vergunningsaanvraag
Niels Olivier, Boryana Kondeva, Arvid Schoots, Vittoria Marino
bottom of page